Workshops

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om in beweging te komen. MOVE IT houdt hier rekening mee en past in overleg met iedere organisatie de workshops aan op persoonlijke wensen en behoeften van de ouderen. Een algehele gezonde leefstijl is erg belangrijk. Voor een gezonde levensstijl is meer dan alleen bewegen nodig. Daarom biedt MOVE IT naast beweegprogramma’s ook workshops aan die de algehele gezondheid van ouderen kunnen verbeteren.

Het thema van een workshop kan gaan over het onderwerp voeding en/of Beter Slapen. In deze workshops worden bruikbare handvatten aangereikt die kunnen helpen een algehele gezondheid te verbeteren. Het blijft maatwerk en dat betekent dat thema’s variëren. Van maatschappelijk actuele onderwerpen tot de behoefte van één specifieke groep en/of organisatie.

Voeding workshops

Soms hebben senioren vragen over voeding. MOVE IT werkt samen met diëtist Eline Berrevoets. In deze workshop worden alle vragen omtrent voeding beantwoord en deskundig advies op maat gegeven. Op maat wil zeggen dat er ruimte is voor iedere senior om  vragen te stellen tijdens deze workshop of een één op één afspraak te maken met diëtist Eline Berrevoets voor een persoonlijk advies.

Workshop Beter Slapen

Veel ouderen hebben last van in- of doorslaap problemen. MOVE IT verzorgt in samenwerking met psycholoog Annemieke Deiman van Sleep Wellness Consultancy (www.sleepwellness.nl) de workshop Beter Slapen. De workshop geeft veel praktische tips over het verbeteren van de slaapkwaliteit en slaapduur en advies op maat voor deze doelgroep. Meer controle over de slaap kan gezondheidswinst opleveren, minder frustraties en de kwaliteit van leven verhogen.